torsdag 19. januar 2017

Test av Ølsett fra Ølbrygging.no – Passion IPA

IMG_2749
Vi har testet ølsett fra Ølbrygging.no og vil beskrive våre erfaringer med disse ølsettene.
Ølsettene inneholder knust malt, humle, tørrgjær og eventuelle tilsetninger. De er basert på oppskrifter som er testet og justert i løpet av mange år for å gi hjemmebryggeren gode forutsetninger for å lykkes.

I esken ligger et 2 siders informasjonsark som beskriver innholdet og framgangsmåte. Det inneholder også generell informasjon om bryggeutrykk som er greit å vite om i tillegg til en grundig beskrivelse av fremgangsmåten.Passion IPA – Amerikansk IPA

OG: 1063
FG: 1014
ABV: 6,5 %
IBU: 72
Malt: Pale malt, rød malt, hvete malt og biscuit malt.
Humle: Southern Promise( 60 min, 15 min og 0 min)
Gjær: Lalleman Nottingham tørrgjær
Passion IPA beskrives som en spennende IPA med humle fra Sør-Afrika. Smaken er meget fruktig, med et tydelig preg av pasjonsfrukt. Spennende!
Mitt førsteintrykk av ølsettet er at dette er godt gjennomført. Spesielt imponert er jeg av oppskriftsarket. Her ser det ut som de har tenkt på alt. God og utfyllende informasjon om bryggeprosessen og fremgangsmåten.


Bryggingen

Før brygging ble oppskriften lagt inn i Beersmith, da jeg har alle instillinger for Grainfather lagret her. Her tilpasset jeg menge vann for mesking og sparging, noe som må tilpasses hver enkelt. Mesketid, koketid og tidskjema for humletilsetninger ble fulgt etter oppskriften. I ettertid ser jeg at Beersmith ønsker 2 pakker tørrgjær, mens det bare fantes en i pakken. Lallemand oppgir selv at en pakke holder til 25 liter, så da stoler jeg på at det blir bra.

Selve bryggeprosessen gikk veldig bra. Enkelt og greit med ferdig oppmålt malt og humle. Hele bryggedagen ble gjort unna på 4,5 timer inkludert vasking. På forhånd hadde jeg målt opp vann og varmet det opp.


 

Konklusjon

Passion IPA ølsettet fra Ølbrygging.no virker som et godt sammensatt bryggesett. Det har gode ingredienser basert på en bra oppskrift. Det er nøye beskrevet hva framgangsmåten er. Da dette nettopp ble brygget så har jeg ikke testet hva sluttproduktet blir. Jeg vil oppdatere med smaksnotater senere.
Ølsettet er flott for nybegynnere eller for de som ønsker å prøve nye oppskrifter. Det er også greit for de som har liten plass og ikke har mulighet å lagre mye malt. Da får du akkurat det du behøver for ett brygg.

1 kommentar:

  1. Det følger vel med under 50% av den gjæren du trenger, om du ikke lager gjærstarter. Brewer's Friend's kalkulator m/"Pro Brewer 0.75 (Ale) Target Pitch Rate" mener en pose gir 110 mrd celler, men at brygget trenger 290 mrd celler. Jeg kjøper alltid ekstra gjær når jeg brygger med kit fra Ølbrygging.no

    SvarSlett

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *