søndag 1. februar 2015

Ølmarmelade av India Pale Ale

Vi lagde nylig en ølmarmelade av Humlefest India Pale Ale. Denne ble en såpass stor suksess at vi nå deler oppskriften med dere lesere! Oppskriften er hentet fra januarutgaven av Brew Your Own magazine og er justert noe. Håper det smaker!

Ingredienser:Ølmarmelade av India Pale Ale
3 kopper øl(øl med sterk smak som porter, stout eller IPA fungerer best)
3/4 kopp eplejuice eller eplesider
1-2 kopper sukker
4-5 spiseskjeer syltepulver/eks. certo)

Bland sammen øl, eplejuice og sukker i en stor gryte op høy varme til sukker har løst seg opp. Bruk en kjele av rustfri stål og en tresleiv eller et stål redskap.

Når det begynner å koke så tilsettes syltepulveret. Kok i 2-3 minutter. Test om marelamden er tykk nok ved å gjøre en skje test. Dypp en skje og sjekk om væsken drypper sakte av. Den vil bli tykkere jo lengre den koker.

Når den er klar tas den av platen og avkjøles i noen minutter. Ta gjerne av skummet på toppen. Fylll i egnede glass og avkjøl over natten.

Serveres med ost, kjøtt eller på ristet brød.

4 kommentarer:

 1. Hei! Hvilken ostanbefales dere å spise denne med? Da tenker jeg på den med IPA. Hvis jeg lager den med stout, vil den passe til andre typer oster enn den med IPA?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei,
   Om du lager med IPA vil den passe til de fleste typer ost. Men det du må huske på er at den vil ha noe av bitterheten tilstede fra IPA. En stout vil fungere utmerket med blåmuggost.

   Slett
 2. Denne blei jeg så nysgjerrig på fordi det høres jo skrekkelig sært ut med ølmarmelade. Laga den på Humlesus fra Haandbryggeriet. Snakka godt på brie og camenbert.
  Neste prosjekt blir å prøve ut marmelade på stout og Barley wine.

  SvarSlett
 3. Dette skal jeg lage å gi i julegave :D perfekt! Men hvor lang holdbarhet vil dere anta at ølmarmelade har? Tenkte å krukker med gummiring.

  SvarSlett

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *