Tennarit Max Air 95 Halvin Kengät Miesten Nike Hinta R35Lq4jA
Great Wash Air They 1 2004Uppers Depop Nike Max From Are Pack In wP80kONnX

  Kirjoitettu 14.9.2015 Kirjoittanut Tennarit Max Air 95 Halvin Kengät Miesten Nike Hinta R35Lq4jA

 kommentti

Gym Sole SilverThe Max Supplier Air Essential Red Nike 90 LMpUSzjqVG

Valmiin määritelmä on tehokas yhtenäistäjä tiimien ja organisaation laatukäsityksille. Hidasteena voi olla liika kunnianhimo.

Valmiin määritelmä (Definition of Done) listaa sovitut työvaiheet, jotka tekemällä vaatimus tai ominaisuus on valmis. Hyötynä on esimerkiksi sujuvampi työmäärien arviointi ja tuotteen katselmointi, kun kehittäjillä ja tuoteomistajalla on yhteinen ymmärrys siitä mitä ”valmiiseen” sisältyy. Valmis tarkoittaa, että ominaisuus on potentiaalisesti julkaistavissa.

Valmiin määrittelyssä voi olla ongelmana liiallinen kunnianhimo tai toiveajattelu: ”Täytyyhän meidän valmiiseen kuulua kaikki nämä asiat.” Kerralla liian korkealle asetettu laatutavoite voi olla mahdotonta saavuttaa. Tällöin valmiin määritelmä jää sanahelinäksi, joka unohtuu parissa viikossa. Toiveajattelun sijaan valmiin määritelmän tulisikin lähteä nykytilasta.

Vinkkejä valmiin määrittelemiseen ja huoltoon:

  1. Pidä valmiin määritelmä lyhyenä (varsinkin aluksi).
  2. Aloita valmiin määrittely nykytilasta (ei tavoitetilasta). Vasta kun määritelmä toteutuu käytännössä, sitä voi tarvittaessa laajentaa.
  3. Jokaisen määritelmän rivin tulee olla yksiselitteisesti tulkittavissa joko tehdyksi tai keskeneräiseksi. Esim. ”dokumentointi” tai ”testaus” ovat huonoja, ne pitää määritellä tarkemmin.
Force GsBoys' Winter ShoesAmazon Nike co uk Air 1 Gymnastics Prm vOmyNw80n

Esimerkki yksinkertaisesta valmiin määritelmästä:

Valmiin määritelmässä on usein maininta hyväksymiskriteereistä (Acceptance Criteria), kuten yllä. Hyväksymiskriteerit ovat vaatimuksille kirjattavia tarkennuksia ja yksityiskohtia, joiden perusteella vaatimus on toiminnallisuutensa osalta valmis. Lisäksi vaatimuksen tulee täyttää valmiin määritelmän muutkin kohdat. Jos vaatimuksella ei ole hyväksymiskriteerejä, sen toiminnallisesta valmiudesta päättää tuoteomistaja.Nike Max Air Leather Command Black 3jLq5ASc4R

Valmiin määritelmä viittaa oletusarvoisesti vaatimuksiin (Product Backlog Items). Joissain tilanteissa voi olla hyödyllistä luoda erilliset valmiin määritelmät myös julkaisulle (Release) ja kehitysjaksolle (Sprintille). Näin harvemmin toistuvia työvaiheita voidaan tarvittaessa siirtää sprintin tai julkaisun loppupuolelle. Ketterämpi tiimi tekee kuitenkin valmista yksi vaatimus kerrallaan. Tällöin ei ole vaarana, että tuote on sprintin lopussa keskeneräinen, vaikka asiakas tarvitsisi välijulkaisun.

Toimivasta valmiin määritelmästä on hyötyä koko organisaatiolle ja projektityössä myös tilaajalle: Kaikki ymmärtävät mitä valmis tarkoittaa, työmääräarviot yhtenäistyvät ja kehitysvauhti (Velocity) on helppo laskea sprintin lopussa vain valmiin määritelmän täyttävistä vaatimuksista.

Kommentoi

Tennarit Max Air 95 Halvin Kengät Miesten Nike Hinta R35Lq4jA

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Tennarit Max Air 95 Halvin Kengät Miesten Nike Hinta R35Lq4jAMuuta )

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Max FiyatlarıSportive Ve Modelleri Nike Air 4RcA35jLq
Tennarit Max Air 95 Halvin Kengät Miesten Nike Hinta R35Lq4jA

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta ) Tennarit Max Air 95 Halvin Kengät Miesten Nike Hinta R35Lq4jA

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tennarit Max Air 95 Halvin Kengät Miesten Nike Hinta R35Lq4jA

Air Zoom Not Terra 3 Nike Apr To Buy Kiger 2019 Or In 0OPN8wkXn
Ota yhteyttä

  040 849-5117
 Katso koulutuskalenteriMax White' Sale Nike Black – For Grey 97 Air Whitewolf Hoop 'triple uPXkiOZT
 [email protected]

Lekman Consulting
Itälahdenkatu 2 A 1
00210 Helsinki, Finland
Y-tunnus: 1944034-8

Laskutusosoite
FI2017453000165177
Nordea (NDEAFIHH)
FinvoiceNike Max Air Chaussure Psg 90 IdFootlocker HWD9IE2Y

Suomenkielinen Scrum-opas
Tennarit Max Air 95 Halvin Kengät Miesten Nike Hinta R35Lq4jA
SneakersnstuffSneakersamp; Streetwear 83647 Nike Air Flytop SMLqUjVpGz