torsdag 30. oktober 2014

Ringnes Polaris Baltisk Porter (7%)

I 2013 inviterte Ringnes til konkurranse blant Norbryggs(Norsk Hjemmebryggerforening) medlemmer om å levere den beste oppskriften på baltisk porter. Anders Christensen og Steinar Hamre fra Trondheim stakk avgårde med seieren og fikk brygge vinnerølet på Ringnes Bryggeri i forbindelse med NM i hjemmebrygging i april 2014. Ølet har fått navnet Ringnes Polaris Baltisk Porter, og hadde premiere på fat under Bryggerifestivalen i Trondheim i begynnelsen av august. 

Ringnes Polaris serien er inspirert av det initiativ, engasjement og pionerskap bryggeriets grunnleggere og våre polarhelter delte og er en hyllest til Fritjof Nansens ferd over Polhavet med skuta Fram.


Polaris er en helt svart øl med et fyldig brunt skum som henger lenge igjen i glasset. Den har en utrolig intens aroma med nyanser av ulike typer karamell. Andre lukter som kommer fram etterhvert er rosin, tørket frukt, toffee, smørkjeks og kaffe. Balansert smak av lakris, kaffe og sjokolade. Dette er en maltdrevet øl med en god del sødme og bitterhet som passer fint sammen. Den har en fin og mellomfyldig kropp.

En smaksrik og balansert porter som har mye av det som skal til!

Karakter: 4 av 5
Alkoholprosent: 7%
Type: Porter
Bryggeri: Ringnes
Ratebeer: 87

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *