søndag 13. juli 2014

Ølsmaking for utdrikningslag 21. juni

21. juni arrangerte jeg ølsmaking for 11 gutter i et utdrikningslag for en god venn av meg. Jeg valgte en blindsmakning for å teste deltakerne mest og for å unngå forutinntatte meninger. Før hver øl ble smakt på forklarte jeg kort om øltypen og alkoholprosent. Deltakerne ble instruert til å gi karakter på en skala fra 1 til 5. Etter karakter var satt presenterte jeg flasken og fortalte om ølet.

Jeg valgte å starte lett med en Saison, BFM 225 Saison og en session IPA, Lervig Johnny Low(lettøl). Mange ble overrasket over smaken til Johnny Low da de forventet en lettøl med lite smak. En av kommentarene på smakskjemaet var: " Godt alternativ til lettøl! Kjøreøl:) Kan nok ikke bli full på denne."

Jeg hadde også lurt inn 3 hjemmebrygg som ble veldig godt mottatt. Disse ble selvfølgelig også blindtestet som de andre ølene. Ølsmakingens vinner og taper var overraskede en av hjemmebryggene. Testens vinner ble en Imperial Rye Stout på 11% som er brygget med både rug og havre for å oppnå en fyldig og fløyelsmyk kropp.

Resultater:
1. Aasprong Mikrobryggeri Imperial Rye Stout - 11 % (hjemmebrygg) 51,5 poeng
2. Aasprong Mikrobryggeri West Coast Megablaster - 5,5 % (hjemmebrygg) 48 poeng
3. Kinn Vestkyst Indiaøl - 7% 39 poeng
3. BFM 225 Saison (5%) 39 poeng
4. Lervig Johnny Low (2,5%) 34 poeng
5. Guezerie Tilquin Oude Gueze Á l'Ancienne 2012 ( 6,4%) 30 poeng
6. Aasprong Mikrobryggeri Klingøya Røykøl (5,4%) 24 poengKontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *