onsdag 19. februar 2014

Frydenlund Pale Ale (4.5%)

Den siste nyheten fra Ringnes er Frydenlund Pale Ale. En øl inspirert av Frydenlunds historiske Pale Ale fra 1865. Mads Langaards Frydenlund Pale Ale ble eksportert til store deler av verden med stor suksess.

Foto: Ringnes AS
Ringnes opplyser at det originale ølet var noe sterkere. I den fornyede utgaven på 4.5%, har de brukt amerikansk humle; Columbus, Tomahawk og Zeus. I tillegg har de brukt en skotsk overgjær som de har valgt ut fra Carlsbergs gjærsamling.

Frydenlund Pale Ale er det siste av "spesialøl" fra de store bryggeriene. Her ser vi at de prøver å følge med på trendene og gi forbrukerne det de ønsker. I tillegg kan de vinne tilbake noe av den lille markedsandelen de har tapt til de mange mikrobryggeriene som har kommet de siste 10 årene.

Utseende:
Krystallklar karamellfarget øl med rødskjær. Høyt skum som ligger igjen en stund på toppen av ølet.

Lukt:
Den har en tydelig humlearoma av sitrus, furunål og gress.

Smak:
Forsiktig bitterhet og middels sødme. Smak av forsiktig  karamell, fersken og sitrus. Smaken forsvinner fort og en sødmefylt karamellsmak henger igjen på tunga.

Helhetsinntrykk:
Frydenlund Pale Ale er en lettdrikkelig og leskende Pale Ale. Den fremstår som en velkomponert og god øl, men oppleves som noe lett. Mangler humlesmak og bitterhet for å nå helt opp.

Dette er en god inngangsport for de som kjenner håndverket til Frydenlund/Ringes fra før og som ønsker å prøve nye øltyper. For de mer erfarne kan den oppleves som noe kjedelig.

Hadde Ringnes lagt seg på en høyere alkoholprosent, i tillegg økt bitterhumle og aromahumle hadde dette vært en spennende øl som kunne ha konkurrert med de norske mikrobryggeriene. Men de innser nok at det er ikke like mye fortjeneste i øl som selges via Vinmonopolet.

Karakter: 3 av 5
Alkoholprosent: 4.5%
Type: Engelsk Pale Ale
Bryggeri: Frydenlund (Ringnes)
Humle: Columbus, Tomahawk & Zeus

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *