tirsdag 11. februar 2014

Tilbakeblikk på NM i Hjemmebrygging 2014

Foto: Aperitif.noNM i Hjemmebrygging Publikumsfavoritt 2014 ble avholdt 1. februar i Kanonhallen, Oslo.

Årets vinner
Foto: Norbrygg
Årets publikumsfavoritt ble Julebokk brygget av Ole Petter Ramsvatn og Per Sandtveit. Dette tre år gamle juleølet er brygget som en «kopi» av Ringnes’ utgave. Ole Petter forteller at ølet ble lagret ved 4 grader og dermed holder det fortsatt mye av smaken. Dessverre var dette de siste flaskene som var laget av dette nydelige brygget. 
Gratulerer så mye til Ole Petter Ramsvatn og Per Sandtveit!
Foto: Stein-Erik(Norbrygg)
Beste stand
Vinner av beste stand var Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug. De serverte det meste helhetlige konseptet. Deres hjemmelagete iskrem tilsmakt med vinnerølet Deepwater Horizon servert med en sirup av det samme, imponerte mange. Deepwater Horizon ble brygget 29.juni 2013. Det hadde en OG på 1.14 og en FG på 1.024, som gir en alkoholprosent på 15.22%.

Aasprong Mikrobryggeri
Vi stilte i år med 2 brygg. Kaffe IPA og PapaIPA. Les mer om ølene her.


Foto: Jens Martinsen
Kaffe IPA fikk mange forskjellige tilbakemeldinger. De fleste synes dette var en spennende kombinasjon 
som de ikke hadde sett før. Mange ble overrasket da de så at IPA'en var lys, da de forventet at den skulle være mørk om det var kaffe tilsatt. Vi fikk 21 stemmer totalt som resulterte i 28. plass og et corneliusfat i premie.

PapaIPA tiltrakk seg mange på grunn av den høye alkoholprosenten. Publikum synes kombinasjonen med papaya, bitterhet og sødme fungerte bra. Flere kom tilbake for en ekstra smak før de ga sin stemme. Her fikk vi totalt 37 stemmer som resulterte i 16. plass og et corneliusfat i premie.

Totalt sett er vi veldig fornøyde med årets deltakelse. Vi møtte mange øl interesserte publikummere som kunne mye om øl og brygging. For oss var det viktig å presentere ølet vårt, få tilbakemelding og i tillegg kunne møte mennesker med felles interesse.Bilder av festlighetene:
Aasprong Mikrobryggeri representert med Martin, Frode, Rune og Frank

Elbilen er fulllastet av øl

Alternative kjølemetoder

Stolte bryggere prøvesmaker brygget.

Martin serverer ivrige publikummere PapaIPA

Rune serverer Kaffe IPA

Fornøyde bryggere med premier!

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *