Max Kengät Ajan Air Hinta Nike Miesten 97 Vapaa qMSpUzVG
121488542 90 Clothing Nike PhotographyImage Air Max Editorial Of BoCdQrxeWE

  Kirjoitettu 14.9.2015 Kirjoittanut Max Kengät Ajan Air Hinta Nike Miesten 97 Vapaa qMSpUzVG

 kommentti

Air 100 1 Pack Do Low It Force Ar7719 Just Whiteblack ARjc453Lq

Valmiin määritelmä on tehokas yhtenäistäjä tiimien ja organisaation laatukäsityksille. Hidasteena voi olla liika kunnianhimo.

Valmiin määritelmä (Definition of Done) listaa sovitut työvaiheet, jotka tekemällä vaatimus tai ominaisuus on valmis. Hyötynä on esimerkiksi sujuvampi työmäärien arviointi ja tuotteen katselmointi, kun kehittäjillä ja tuoteomistajalla on yhteinen ymmärrys siitä mitä ”valmiiseen” sisältyy. Valmis tarkoittaa, että ominaisuus on potentiaalisesti julkaistavissa.

Valmiin määrittelyssä voi olla ongelmana liiallinen kunnianhimo tai toiveajattelu: ”Täytyyhän meidän valmiiseen kuulua kaikki nämä asiat.” Kerralla liian korkealle asetettu laatutavoite voi olla mahdotonta saavuttaa. Tällöin valmiin määritelmä jää sanahelinäksi, joka unohtuu parissa viikossa. Toiveajattelun sijaan valmiin määritelmän tulisikin lähteä nykytilasta.

Vinkkejä valmiin määrittelemiseen ja huoltoon:

  1. Pidä valmiin määritelmä lyhyenä (varsinkin aluksi).
  2. Aloita valmiin määrittely nykytilasta (ei tavoitetilasta). Vasta kun määritelmä toteutuu käytännössä, sitä voi tarvittaessa laajentaa.
  3. Jokaisen määritelmän rivin tulee olla yksiselitteisesti tulkittavissa joko tehdyksi tai keskeneräiseksi. Esim. ”dokumentointi” tai ”testaus” ovat huonoja, ne pitää määritellä tarkemmin.
Womensmens Primeknit R2 Low Black White Top Adidas Nmd Running LGqSUVzMp

Esimerkki yksinkertaisesta valmiin määritelmästä:

Valmiin määritelmässä on usein maininta hyväksymiskriteereistä (Acceptance Criteria), kuten yllä. Hyväksymiskriteerit ovat vaatimuksille kirjattavia tarkennuksia ja yksityiskohtia, joiden perusteella vaatimus on toiminnallisuutensa osalta valmis. Lisäksi vaatimuksen tulee täyttää valmiin määritelmän muutkin kohdat. Jos vaatimuksella ei ole hyväksymiskriteerejä, sen toiminnallisesta valmiudesta päättää tuoteomistaja.Whitevolt Air 700 Green Black Iv Nike Max Red Tailwind Aq2567 shrtQd

Valmiin määritelmä viittaa oletusarvoisesti vaatimuksiin (Product Backlog Items). Joissain tilanteissa voi olla hyödyllistä luoda erilliset valmiin määritelmät myös julkaisulle (Release) ja kehitysjaksolle (Sprintille). Näin harvemmin toistuvia työvaiheita voidaan tarvittaessa siirtää sprintin tai julkaisun loppupuolelle. Ketterämpi tiimi tekee kuitenkin valmista yksi vaatimus kerrallaan. Tällöin ei ole vaarana, että tuote on sprintin lopussa keskeneräinen, vaikka asiakas tarvitsisi välijulkaisun.

Toimivasta valmiin määritelmästä on hyötyä koko organisaatiolle ja projektityössä myös tilaajalle: Kaikki ymmärtävät mitä valmis tarkoittaa, työmääräarviot yhtenäistyvät ja kehitysvauhti (Velocity) on helppo laskea sprintin lopussa vain valmiin määritelmän täyttävistä vaatimuksista.

Kommentoi

Max Kengät Ajan Air Hinta Nike Miesten 97 Vapaa qMSpUzVG

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Max Kengät Ajan Air Hinta Nike Miesten 97 Vapaa qMSpUzVGMuuta )

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Nike Air Ii Carry Hybrid Amazon Canada 009Bags Bg0401 vmNn80wOyP
Max Kengät Ajan Air Hinta Nike Miesten 97 Vapaa qMSpUzVG

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta ) Max Kengät Ajan Air Hinta Nike Miesten 97 Vapaa qMSpUzVG

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Max Kengät Ajan Air Hinta Nike Miesten 97 Vapaa qMSpUzVG

Air Black Nike 1 Shoes Max Wine Men's EH9ID2
Ota yhteyttä

  040 849-5117
 Katso koulutuskalenteriKarton Nike 5Neu Mit Air Max 42 In Blackbluegröße 97 wOknP0NXZ8
 [email protected]

Lekman Consulting
Itälahdenkatu 2 A 1
00210 Helsinki, Finland
Y-tunnus: 1944034-8

Laskutusosoite
FI2017453000165177
Nordea (NDEAFIHH)
FinvoiceMax Black On Nike 59023 Air Italy Tavas Ff275 Foot 08wOknP

Suomenkielinen Scrum-opas
Max Kengät Ajan Air Hinta Nike Miesten 97 Vapaa qMSpUzVG
Cool Wmns Printblack Huarache Run Nike Air GreyAsphaltgold mNnwO8y0v