Nike Mustat Air Max LtrgsBlackblack 90 Osta Online Kengät oCrdxBWe
Nike Mustat Air Max LtrgsBlackblack 90 Osta Online Kengät oCrdxBWe
Puma Ladies ShoesNike Menamp; puma Women Geox Football Air Insurgent 0XOnNw8Pk

  Kirjoitettu 14.9.2015 Kirjoittanut Nike Mustat Air Max LtrgsBlackblack 90 Osta Online Kengät oCrdxBWe

 kommentti

Retro Air Men 5 Martian Marvin 304775 029 Nike 7 Size 10 Jordan The Lq34Rc5Aj

Valmiin määritelmä on tehokas yhtenäistäjä tiimien ja organisaation laatukäsityksille. Hidasteena voi olla liika kunnianhimo.

Valmiin määritelmä (Definition of Done) listaa sovitut työvaiheet, jotka tekemällä vaatimus tai ominaisuus on valmis. Hyötynä on esimerkiksi sujuvampi työmäärien arviointi ja tuotteen katselmointi, kun kehittäjillä ja tuoteomistajalla on yhteinen ymmärrys siitä mitä ”valmiiseen” sisältyy. Valmis tarkoittaa, että ominaisuus on potentiaalisesti julkaistavissa.

Valmiin määrittelyssä voi olla ongelmana liiallinen kunnianhimo tai toiveajattelu: ”Täytyyhän meidän valmiiseen kuulua kaikki nämä asiat.” Kerralla liian korkealle asetettu laatutavoite voi olla mahdotonta saavuttaa. Tällöin valmiin määritelmä jää sanahelinäksi, joka unohtuu parissa viikossa. Toiveajattelun sijaan valmiin määritelmän tulisikin lähteä nykytilasta.

Vinkkejä valmiin määrittelemiseen ja huoltoon:

  1. Pidä valmiin määritelmä lyhyenä (varsinkin aluksi).
  2. Aloita valmiin määrittely nykytilasta (ei tavoitetilasta). Vasta kun määritelmä toteutuu käytännössä, sitä voi tarvittaessa laajentaa.
  3. Jokaisen määritelmän rivin tulee olla yksiselitteisesti tulkittavissa joko tehdyksi tai keskeneräiseksi. Esim. ”dokumentointi” tai ”testaus” ovat huonoja, ne pitää määritellä tarkemmin.
Nike Prm Men Blackblack Internationalist Trainers Store Online zjSpqGVLUM

Esimerkki yksinkertaisesta valmiin määritelmästä:

  • Koodi on versionhallinnassa
  • Vaatimuksen hyväksymiskriteerit täyttyvät (jos niitä on kirjattu)
  • Joku toinen on testannut toiminnallisuuden (kuin sen kehittäjä)
  • Vaatimus on asennettu testiympäristöön (tuoteomistajalla pääsy)
  • Air Nike City 1 Force SeriesHypebeast tdBhxQrCos
  • Tuoteomistaja on hyväksynyt vaatimuksen

Valmiin määritelmässä on usein maininta hyväksymiskriteereistä (Acceptance Criteria), kuten yllä. Hyväksymiskriteerit ovat vaatimuksille kirjattavia tarkennuksia ja yksityiskohtia, joiden perusteella vaatimus on toiminnallisuutensa osalta valmis. Lisäksi vaatimuksen tulee täyttää valmiin määritelmän muutkin kohdat. Jos vaatimuksella ei ole hyväksymiskriteerejä, sen toiminnallisesta valmiudesta päättää tuoteomistaja.Lite Men's Hard ShoeIn Court Nikecourt Tennis 8O0wkNnPX

Valmiin määritelmä viittaa oletusarvoisesti vaatimuksiin (Product Backlog Items). Joissain tilanteissa voi olla hyödyllistä luoda erilliset valmiin määritelmät myös julkaisulle (Release) ja kehitysjaksolle (Sprintille). Näin harvemmin toistuvia työvaiheita voidaan tarvittaessa siirtää sprintin tai julkaisun loppupuolelle. Ketterämpi tiimi tekee kuitenkin valmista yksi vaatimus kerrallaan. Tällöin ei ole vaarana, että tuote on sprintin lopussa keskeneräinen, vaikka asiakas tarvitsisi välijulkaisun.

Toimivasta valmiin määritelmästä on hyötyä koko organisaatiolle ja projektityössä myös tilaajalle: Kaikki ymmärtävät mitä valmis tarkoittaa, työmääräarviot yhtenäistyvät ja kehitysvauhti (Velocity) on helppo laskea sprintin lopussa vain valmiin määritelmän täyttävistä vaatimuksista.

Kommentoi

Nike Mustat Air Max LtrgsBlackblack 90 Osta Online Kengät oCrdxBWe

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Nike Mustat Air Max LtrgsBlackblack 90 Osta Online Kengät oCrdxBWeMuuta )

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Originals Adidas Genuine Shoes Outlet Mens Clairerooney Buy Nmd kXn80wOP
Nike Mustat Air Max LtrgsBlackblack 90 Osta Online Kengät oCrdxBWe

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta ) Nike Mustat Air Max LtrgsBlackblack 90 Osta Online Kengät oCrdxBWe

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Nike Mustat Air Max LtrgsBlackblack 90 Osta Online Kengät oCrdxBWe

Nike Mustat Air Max LtrgsBlackblack 90 Osta Online Kengät oCrdxBWe
Bubble On Nike Collector This An Air 1Sole Force There's HIDE9W2